Posted by Iliana | 0 comments

Μύθοι και αλήθειες...Σπανάκι

Γνωρίζατε  πως η πλούσια πηγή σιδήρου οφείλεται σε ένα τυπογραφικό λάθος;  Πράγματι, το τυπογραφικό λάθος που έγινε το 1870 σε μία επιστημονική μελέτη φαίνεται να ευθύνεται για έναν από τους μεγαλύτερους διατροφολoγικούς μύθους. Πιστεύεται ότι η υποδιαστολή στο περιεχόμενο του σιδήρου μπήκε σε λάθος θέση με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι 100γρ σπανάκι περιέχουν 36mg ενώ περιέχουν 3,6mg. Στην πραγματικότητα ελάχιστο μόνο ποσοστό σιδήρου απορροφάται από τον οργανισμό, καθώς πρόκειται για μία τροφή φυτικής προέλευσης, συνεπώς χαμηλής βιοαθεσιμότητας του σιδήρου. 

0 comments :